Bergen Limburg

Onze sponsoren

Van VegchelDe SmidLandelijke WonenVan Rijen Training&AdviesLaarakkerEcofuelsLitjesLeukermeerDe VlinderHPHugho

Bergen ruimt haar rommel op

De laatste maanden, wanneer ik met mijn vrouw en dochter aan het wandelen ben in de gemeente Bergen, kom ik steeds meer rommel tegen. Deze rommel komt van mensen welke hun afval zoal vuilniszakken, of Mc Donalds afval dumpen in onze gemeente.

Mijn gezin ruimt deze rommel op en gooit het een stuk verder in een prullenbak, of we maken een melding bij de gemeente.
Mijn dochter van negen vraagt op zulke momenten: “Papa welke mensen maken deze rommel eigenlijk?" Ik zeg dan: “Dat zijn mensen die te lui zijn om hun rotzooi weg te brengen, of mensen die niet geleerd hebben dat rotzooi in de prullenbak hoort." 
Van de week was ik een rondje aan het hardlopen en onderweg ben ik diverse bierflesjes tegen gekomen, deze flesjes heb ik bij de Jumbo ingeleverd, op deze manier kan ik zeggen dat hardlopen loont, het lever wat geld op, en de omgeving is weer schoon.


reindersmeerAls inwoner van Bergen ben ik er trots op om in de gemeente Bergen te wonen, onze gemeente heeft veel natuur en we zijn als gemeente het hart van de Maasduinen. Ieder jaar komen er meer en meer toeristen om van de natuur in onze gemeente te mogen genieten. Bergen haalt ook een belangrijk deel van haar inkomsten uit de toeristische sector en mede hierdoor hebben we als gemeente vaak wat extra’s op financieel gebied. Ik denk dat we moeten zorgen dat deze toeristen blijven komen. Wanneer onze omgeving in een vuilnisbelt verandert zullen er mensen op den duur wegblijven.
Onze partij hecht veel waarde aan een schone omgeving. Te denken valt aan het project rondom duurzame energie (Wells meer), de vraag naar een extra boa.

Gelukkig zie ik de laatste tijd steeds meer mensen naast de wegen rotzooi opruimen en in grote vuilniszakken mee sjouwen om dit thuis bij het vuil neer te zetten. In andere gemeenten zie ik borden naast de weg staan met de tekst 'Ruim uw rommel op', wellicht is dit ook wat voor onze gemeente.
We wonen met zijn allen in erg mooie omgeving, laten we er dan er ook voor zorgen dat onze gemeente mooi en schoon blijft.

Sjoerd Bijsterveld

 


Copyright © 2017. All Rights Reserved.