Bergen Limburg

Onze sponsoren

LaarakkerVan VegchelDe VlinderLeukermeerHughoHPDe SmidLandelijke WonenEcofuelsVan Rijen Training&AdviesLitjes

Well

De eerste van onze zeven kernen die we aan iedereen voorleggen is Well, waar echt "well" voldoende logische woningbouwmogelijkheden zijn.

Oud Well Luchtfoto  Nieuw Well Luchfoto

Lammerskamp II
Hier is ruimte voor 22 woningen voor starters, senioren en gezinnen. Op die plek is het bestemmingsplan gereed en kan bijna direct gebouwd worden. Er is genoeg vraag van inwoners om daar te mogen wonen. 

Elsterendijk
Nieuw Well Elsterendijk kopie
Elsterendijk kan als aanvulling (na het voltooien van het project Lammerskamp II) dienen en aansluiten op de bestaande bebouwing aan de overkant van de weg. Dezelfde soort mooie huizen als in Lammerskamp I. Een mix op basis van de grote behoefte van nu in de vorm van 29 kleinere, betaalbare woningen en 4 twee-onder-een-kap-woningen met garage. Na het wijzigen van het bestemmingsplan moet hier een snelle start gemaakt kunnen worden.

Nicolaasstraat
NicolaasstraatHet lege terrein aan de Nicolaasstraat heeft al een woonbestemming, maar is voorwerp van speculatie geworden, waarbij een deel van het terrein als dijk ingevuld gaat worden. Het resterende terrein achter de dijk leent zich goed voor 5 vrijstaande woningen in zelfbouw (net zoals bij de Kasteelsehof) en 5 tiny houses bij de natuur. 

 

 

 

Pastoorstraat en achter de Hoenderstraat 
Oud Well Hoenderstraat en Pastoorstraat kopie
De Pastoorstraat is een prachtige locatie in de kern met nu nog een leegstaand garagecomplex. De bodem moet eerst gesaneerd worden, maar dan is er plek voor passende laagbouw in de vorm van 5 modern aangepaste seniorenwoningen in een hofjesvorm.

Achter de Hoenderstraat is een locatie voor de verdere toekomst en als laatste in te vullen. Pas nadat de dijk gereed is kan het terrein bebouwd worden nu het niet meer in de groene rivier komt te liggen. Een mix op basis van de behoefte op dat moment. Voorlopig ingetekend als 48 rijtjeshuizen (ook voor starters en senioren), 18 twee-onder-een-kap-woningen met garage en 7 vrijstaande woningen met garage. Dat geeft in ieder geval al een indruk van de grootte van het terrein, dat nu nog onbebouwd is. De beste ontsluitingsweg hier moet nog door de gemeente bepaald worden en is door ons voorlopig ingetekend. De andere aangegeven ontsluiting is alleen geschikt als fiets- en wandelpad.

Daarnaast moet de gemeente bekijken wat de woningbouwmogelijkheden zijn op het voormalige SPAR-terrein en omgeving aan de Kasteellaan en vervolgens aan de gemeenteraad voorleggen. Hierbij dient er bestemmingsplanruimte voor een supermarkt te blijven. Een goede invulling en doorrekening van dat plan is nodig, want er mag geen verlies op geleden worden.

Met deze plannen kan Well makkelijk nog een tiental jaren voldoen aan de grote vraag die nu al -volgens het Wells Forum- op 30 tot 50 woningen geschat wordt.
Contactpersoon Well: Ronald van Broeckhuysen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright © 2017. All Rights Reserved.