Bergen Limburg

Onze sponsoren

EcofuelsDe SmidVan VegchelHPLitjesDe VlinderVan Rijen Training&AdviesLandelijke WonenHughoLaarakkerLeukermeer

Nieuw Bergen, Afferden en Wellerlooi

Nieuw Bergen LuchtfotoNieuw Bergen, Afferden en Wellerlooi kunnen van de VVD ook verder groeien!

Er zijn immers voldoende bouwmogelijkheden, zoals: 

De Flammert

  1. 09 Nieuw BergenDe Flammert zelf (nu een groot te koop staand industrieterrein aan de N271, het oude Berli-terrein). Het terrein staat al jaren te koop en de kans dat er ooit een bedrijf op komt is klein. Een goede locatie rond het centrum en nabij de uitvalswegen. Een mix is hier mogelijk van 38 eengezins-, starters- en seniorenwoningen. Wellicht een goede plek met voldoende volume om daar eco-woningen te realiseren met groene daken, waterberging in het wijkje, energieneutraal, duurzame bouwmaterialen, etc.
    Een groene inrichting daar past ook nog in het beleid van de provincie en gemeente om de poort van Bergen bij de N271 een aantrekkelijker aanzicht te geven.
  2. 08 Nieuw BergenDe Flammert hoek Vlammertshof. Een kleinschalige invulling met 10 woningen (6 eengezinswoningen en 4 woningen 2-onder-1-kap)

Ovonde N271 (bij de Lindelaan)

06 Nieuw BergenDaar heeft de VVD samen met het CDA/PK al via een motie om een goede invulling aan het college van B&W gevraagd. Ook daar speelt een mooier aanzicht van Nieuw Bergen langs de N271 een grote rol. Maasduinen Staete wil daar graag een uitbreiding realiseren, maar er is ook nog plek om tot aan de dijk woningen te bouwen. Deze liggen dan enerzijds bij de groene rivier en anderzijds ook nog nabij het centrum en de uitvalsweg.

Rotonde N271

05 Nieuw BergenEen goede plek voor een woonlocatie voor starters en gezinnen. Kleinere en betaalbare woningen zijn hier mogelijk. Vlakbij het centrum en het sportcentrum Den Asseldonk.

Mosaïque (Oostplint)

07 Nieuw BergenEen uitstekende locatie voor seniorenappartementen in het midden en hogere segment met nader te bepalen extra voorzieningen. Het is met name bedoeld voor vitale senioren, die een wat hogere koop- of huurprijs kunnen betalen. Immers uit onderzoek is gebleken dat vitale ouderen veel thuis zijn en daardoor graag nabij winkelvoorzieningen én plekken waar wat te beleven valt, willen wonen. Daar voldoet deze locatie aan.

Bargapark

10 Nieuw BergenDaar kunnen de inwoners wederom naar eigen smaak hun vrijstaande huizen bouwen nu de Bergsche Heide volgebouwd is. Bij de natuur en toch niet in de natuur.

Siebengewaldseweg

Aan het eind van de Siebengewaldseweg aan de noordelijke kant en binnen de bebouwde kom is eveneens plek voor huizen in eigen opdrachtgeverschap.

Afferden

In Afferden zijn gelukkig nog voldoende bouwmogelijkheden en er komen nog kleine aanvullingen bij via de gemeente.

Wellerlooi

Wellerlooi Droogstal IIIn Wellerlooi is een zeer geschikt gebied aanwezig aan de Catharinastraat tussen no. 1 en no. 5, zodat het deel bij de Rijksweg gaat aansluiten op de kern. Uiteraard pas als de Vliespas/Gielenkamp is volgebouwd.


Contactpersoon: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en voor Afferden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright © 2017. All Rights Reserved.