Bergen Limburg

Onze sponsoren

Landelijke WonenEcofuelsDe SmidVan Rijen Training&AdviesLeukermeerLitjesHughoDe VlinderLaarakkerHPVan Vegchel

Aankoop provinciale gronden

verduursamenNadat dinsdag 15 december Nederland in lock-down is gegaan vanwege stijgende coronabesmettingen, hebben we op deze dag wel weer een historische dag in de gemeente Bergen.
De gemeenteraad heeft, met slechts 2 stemmen tegen, ingestemd met de aankoop van alle provinciale gronden in onze gemeente.
Waarom zijn wij als VVD Bergen hier uitermate tevreden over?

De aankoop is een noodzakelijke stap voor de totstandkoming van energielandgoed Wellsmeer, waar we als gemeente in de komende jaren een groot deel van onze energievoorziening willen realiseren. Zelfs al mocht het energielandgoed geen doorgang vinden, waar we niet van uitgaan, dan nog is het goed om deze gronden in bezit te hebben. Immers de pachtinkomsten hebben een positief effect op de hele gemeentelijke begroting. Het is dus een goede investering.

Als het Energielandgoed WellsMeer er straks is, kunnen we als gemeente de opbrengsten, zo vinden wij bij de VVD Bergen, ten goede laten komen aan de inwoners van Bergen.

Uiteraard denken we hierbij aan verlaging van de gemeentelijke belastingdruk, maar ook aan initiatieven om de leefbaarheid in onze gemeente te verhogen.

Zoals u weet is de VVD de motor achter een energie-onafhankelijk Bergen, waarin het energielandgoed een belangrijke rol speelt. We zijn dan ook verheugd dat het college, op basis van uitstekend werk van het projectteam en daaraan verbonden externe deskundigen, deze overeenkomst met de provincie heeft kunnen sluiten. De bekrachtiging van deze overeenkomst door de gemeenteraad markeert een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van onze gemeente.


Copyright © 2017. All Rights Reserved.