Bergen Limburg

Onze sponsoren

LaarakkerLitjesLeukermeerVan Rijen Training&AdviesHPEcofuelsLandelijke WonenHughoVan VegchelDe VlinderDe Smid

Bestemmingsplan Energielandgoed Well's Meer goedgekeurd

zonneenergieDe VVD heeft ingestemd met het plan omdat het goed onderbouwd is, er voldoende rekening met de omgeving is gehouden en de gemeentekas (en dus de burgers) er financieel op vooruit gaat.

Daardoor kunnen straks de belastingen verlaagd worden en de leefomgeving mooier gemaakt.

Een mede door de VVD ingediende motie zorgt ervoor dat onze reeds geïnvesteerde gemeentegelden worden omgezet in aandelen in de eigen BV die het gebied gaat exploiteren. Daardoor zal ook een deel van die winst ten goede komt aan de gemeentekas. De grond blijft eigendom van de gemeente en de BV moet jaarlijks een behoorlijk bedrag aan de gemeente betalen.

De VVD heeft overigens als enige partij een eigen onderzoek met het deskundige projectteam van de gemeente ingesteld om de business case en de risico's nader tegen het licht te houden. Zo zal bijvoorbeeld de grote kabel naar Venray over circa 5 jaar worden aangelegd. Stroom die voor die tijd wordt opgewekt kan via het bestaande net verspreid worden. Ook wordt er gewerkt aan eigen accu-opslag overdag en afgifte 's-nachts.  Daarmee worden we uiteindelijk, zoals de VVD had voorgesteld, energie-onafhankelijk.


Copyright © 2017. All Rights Reserved.